رنگ کردن دیوار خانه به ظاهر کار سادهی به نظر میرسد، اما زمانی که این کار را انجام دهید، متوجه میشود که رعایت نکردن چند نکته ساده چطور میتواند کیفیت کار شما را تحت تأثیر قرار دهد. نقاشان حرفهای برای رنگ کردن دیوار گچی و سیمانی از روشهای مختلفی استفاده میکنند. از طرف دیگر آنها برای انجام دادن این کار به ریزهکاریها و نکاتی آشنایی دارند که موجب میشود در نهایت به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنند. اگر دوست دارید شما هم با رازهای رنگ کردن و لکه گیری رنگ دیوار و آموزش نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان به روش حرفهایها آشنا شوید، با ما همراه باشید.
۱- قبل از رنگ کردن دیوار خانه همه بخشها را بررسی کنید
در قدم اول آموزش نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان به این نکته توجه کنید. اولین کاری که باید برای رنگ کردن دیوار خانه انجام دهید، این است که تمام دیوارها را با دقت بررسی کنید. هر گونه ترک خوردگی، پوسته پوسته و ریختگی را مشخص کنید. بخشهای پوسته شده دیوار را با کمک یک سمباده صاف کنید. اگر دیوار دچار ریختگی یا ترک خوردگی شده همه این بخشها را با استفاده از بتونه پر کنید. لکههای پر رنگ روی دیوار را با استفاده از کمی آب و صابون یا محلول پاک کننده چربی و روغن تمیز کنید و سعی کنید قبل از شروع رنگ تمام سطوح را کاملاً صاف و یک دست کنید و بعد رنگ کردن دیوار گچی و سیمانی را آغاز کنید.
۲- از برس، رول، رنگ و نوار نقاشی باکیفیت استفاده کنید
اگر دوست دارید به شیوه حرفهای دیوار را رنگ کنید، باید لوازم باکیفیتی برای این کار تهیه کنید. استفاده از برس، غلتک، رنگ نقاشی و نوار نقاشی باکیفیت میتواند روی کیفیت نهایی کار تأثیر میگذارد. نوار نقاشی برای ایجاد مرزبندی بین سطوح استفاده میشود و به شما کمک میکند تا به صورتی حرفهایتر دیوار منزلتان را رنگ کنید.
۳- غلتک و قلمو را با توجه به بافت دیوار انتخاب کنید
برای آموزش رنگ کردن دیوار به روش حرفهای باید نوع بافت دیوار را برای انتخاب غلتک و قلممو در نظر داشته باشید. برای رنگ کردن دیوار با غلتک توجه داشته باشید که هر چقدر بافت دیوار ناصافتر باشد، باید از غلتک ضخیمتر استفاده کنید. این کار موجب میشود که رنگ بهتر روی بافت دیوار قرار بگیرد.
۴- از هر چیزی که نمیخواهید رنگ شود، محافظت کنید
نکته دیگری که باید به عنوان آموزش رنگ کردن دیوار به سبک افراد حرفهای مد نظر داشته باشید، این است که قبل از هر کاری تمام سطوح و لوازمی را که نباید رنگی شوند، پوشش دهید. برای این کار باید مبلمان و لوازم خود را با استفاده از پارچه، پلاستیک و نوارهای مخصوص نقاشی پوشش دهید. برای محافظت از دستگیرههای در و سطوحی که نباید رنگ شوند، بهتر است از پلاستیکهای مخصوص نقاشی که یک طرف آن چسب تعبیه شده است، استفاده کنید.
۵- از پرایمر استفاده کنید
استفاده از پرایمر یکی از مهمترین مراحل قبل از رنگ کردن دیوار سیمانی و گچی است. بعد از اینکه سوراخها و درزهای دیوار را با بتونه پر کردید و لکههای اضافی را برطرف کردید، بهتر است با استفاده از قلممو یا غلتک به دیوار پرایمر بزنید. سپس اجازه دهید پرایمر خشک شود و از رنگ استفاده کنید.
۶- از همان ابتدا رنگ را به مقدار مورد نیاز تهیه کنید
برای رنگ کردن دیوار خانه از همان ابتدا رنگ مورد نظرتان را تهیه کنید و در صورت نیاز چند رنگ را ترکیب کنید. اگر به اندازه رنگ تهیه نکنید و در اواسط کار رنگ کم بیاورید، درست کردن مجدد رنگی که نیاز دارید حتی برای افراد حرفهای هم چالش برانگیز خواهد بود. بهتر است همیشه کمی بیشتر از مقدار مورد نیازتان رنگ تهیه کنید و آن را در قوطی رنگ مخصوص به خود نگاه دارید تا در صورت نیاز بعد برای لکه گیری رنگ دیوار نیز از آن استفاده کنید.
۷- از غلتک استفاده کنید
رنگ کردن دیوار با غلتک یک راهکار بسیار راحت و مناسب است. معمولاً رنگ کردن با برس به دقت و توجه بیشتری نیاز دارد. در صورت عدم رعایت رنگ کردن در یک خطر ظاهری نامرتب و ناصاف پیدا میکند. از همین رو بهتر است آموزش رنگ کردن دیوار با غلتک را یاد بگیرید و به وسیله غلتک دیوار منزلتان را رنگ نمایید.
۸- رنگ کردن را از بالا به پایین انجام دهید
برای اینکه ظاهر دیوار یکدستتر شود، باید غلتک را کمی به رنگ آغشته کنید و سپس روی صفحه مخصوص فشار دهید. حال آن را از بالا به سمت پایین بکشید. این کار باعث میشود که اگر رنگ چکه کرد به راحتی بتوانید آن را با غلتک روی دیوار پخش کنید.
۹- اول یک دیوار را رنگ کنید و بعد به سراغ دیوار بعد بروید
اگر اقدام به رنگ کردن دیوار گچی اتاق خوابتان کردهاید، ابتدا کار را تمام کنید و بعد به سراغ بقیه دیوارهای اتاق بروید. برای این کار میتوانید ابتدا یک دور دیوار را با غلتک یا قلممو رنگ کنید. سپس با استفاده غلتک یک دور دیگر روی دیوار رنگ بزنید تا کاملاً یک دست شود. بعد از اینکه رنگ کردن این دیوار تمام شد، به سراغ دیوار کنار آن بروید.
۱۰- بعد از هر بار استفاده، غلتک و قلممو را بشویید
احتمالاً در طول یک روز نمیتوانید کل خانه را رنگ کنید. به همین دلیل لازم است بعد از هر بار استفاده از غلتک و قلممو آنها را کاملاً بشویید و تمیز کنید. برای این کار میتوانید از آب و مقداری صابون استفاده کنید. این کار موجب میشود تا غلتک و قلمموی شما خشک و خراب نشود و تا مدتها بتوانید به راحتی از آن استفاده کنید.
۱۱- قلممو را کاملاً به رنگ آغشته کنید
نقاشان حرفهای برای رنگ کردن دیوار سیمانی و گچی تنها از نوک قلممو استفاده نمیکنند. برای این کار باید قلممو را تا ۲/۵ تا ۳/۵ سانتی متر در رنگ فرو ببرید و سپس روی سطل قلممو را روی سطل بکشید و در نهایت شروع به رنگ کردن کنید.
۱۲- پنجرهها را چسب نزنید
این یک نکته مهم در آموزش نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان است. معمولاً نقاشان حرفهای برای رنگ کردن کنار پنجره یا مرز بین سقف و دیوار از یک کاردک یا خط کش مخصوص استفاده میکنند و وقت خود را صرف چسباندن چسب در لبههای پنجره نمیکنند. از بین بردن رنگ روی شیشه پنجره یا قاب آن به کمک یک کاردک بسیار ساده است. پس بهتر است نگران پخش شدن رنگ نباشید. برای رنگ زدن کنارههای پنجره سعی کنید این کار را با احتیاط و از سمت بالا به پایین انجام دهید. فقط توجه داشته باشید که رنگ لای درز بین شیشه و چوب نرود، زیرا این کار موجب آسیب به چوب میشود.
دیوارهای گچی را چطور رنگ کنیم؟؟
باید توجه داشته باشید که اگر خانهای که میخواهید رنگ کنید تازه ساز بوده و یا دیوارهای گچی دارد حتما قبل از رنگ آمیزی اصطلاحا دیوارها باید روغنکاری شوند. در غیر این صورت هم حجم رنگ مصرفی بالاتر میرود و هم اینکه کیفیت رنگ نهایی به خوبی لازم نیست. روغنکاری باعث میشود بین رنگ و دیوار چسبندگی برقرار شده و رنگ بهتر به دیوار بچسبد. یکی دیگر از کارهایی که میتوان قبل از رنگ آمیزی انجام داد بتونهکاری دیوارها است؛ اما بهتر است حتما روغنکاری انجام شود.
منبع: افق کوروش okcs.com